Φανουρόπιτα

Υλικά

 

3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
2 κουταλάκια κοφτά μπαίκιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα σε σκόνη
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
2/3 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδα ξανθή
½ φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδα μαύρη
½ φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 
Εκτέλεση
 
βάζετε σε λεκάνη το λάδι , τη ζάχαρη , το χυμό πορτοκαλιού και αρκετό ξύσμα .
Πλένετε τις σταφίδες και τα καρύδια και τα στεγνώνετε.
Ρίχνετε στο μίγμα από λάδι , ζάχαρη, χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα σιγά σιγά το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα  και στο τέλος τη σταφίδα και τα καρύδια και τα κάνετε ένα μίγμα .
Σε ένα ταψάκι Νο 26 αλειμμένο με λάδι ρίχνετε το μίγμα που μόλις ετοιμάσατε και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου επί μία ώρα .
Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζετε , πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και το κόβετε σε κομμάτια.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Οι γεύσεις μας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.