Μπριάμ

Υλικά:
½ κιλό πατάτες
½ κιλό κολοκυθάκια
½ κιλό μελιτζάνες
1 κιλό ντομάτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι η φυτίνη
1-2 κρεμμύδια
1-2 πιπεριές αν μας αρέσουν
Αλάτι και πιπέρι και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Εκτέλεση:
ΜΠΡΙΆΜΚαθαρίζουμε τις πατάτες τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες.
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και μετά από λίγο τις στύβουμε.
Καθαρίζουμε τις μισές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ψιλές ροδέλες όπως και τις πιπεριές.
Τα στρώνουμε σε ένα ταψί κάθε είδος και μία στρώση πασπαλίζοντας ανάμεσα με αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Κόβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες σε ροδέλες και τις απλώνουμε από πάνω σαν τελευταία στρώση.
Το περιχύνουμε με το λάδι η τη φυτίνη και προσθέτουμε το νερό.
Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί το ¨μπριάμ¨ 1 ½ ώρα περίπου.
Αν είναι ψημένο με λάδι τρώγεται κρύο, αν είναι με φυτίνη ζεστό.

Σχολιάστε

Filed under Οι γεύσεις μας

Σχολιάστε