«Καποδίστριας 2» και Δήμος Υμηττού

Από τον αγαπητό και άξιο πρόεδρο του Φ.Ο.Υ. Γιάννη Κάλτσα πήρα το παρακάτω email:

Ημερ/νία : Tue, 26 Aug 2008 14:02:58 +0000 (GMT)
Από : ioannis Kaltsas
Προς : sgial
Οργάνωση και Αντίσταση για τον Υμηττό μας
Σήμερα δημοσιεύθηκαν στα «ΝΕΑ» προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων για τον «Καποδίστρια 2». Πολιτικά είμαι αντίθετος στις αναγκαστικές συνενώσεις και γενικά σε κάθε μορφή συγκέντρωσης εξουσιών. Θέλω να ελπίζω ότι θα αντιμετωπίσουν πανελλαδικά αλλά και στην Αττική προβλήματα με κινήματα που θα δημιουργηθούν. Εμείς στον Υμηττό πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε και έγκαιρα να οργανώσουμε την αντίστασή μας.
http://ymittos.blogspot.com/
Γειά σου φίλε, ελπίζω να είσαι κι εσύ υπέρ της διατήρησης του Δήμου μας.
Γιάννης Κάλτσας
—————————————————————

Αγαπητέ Γιάννη Κάλτσα

Νομίζω κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να απαντήσει με ένα υπέρ η ένα κατά χωρίς να έχει διαβάσει τη μελέτη σκοπιμότητας μιας τέτοιας συνένωσης.

Το ερώτημα για εμένα τον δημότη είναι αν αυτή η συνένωση θα έκανε το νέο μόρφωμα πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό από τον σημερινό Δήμο Υμηττού στην εξυπηρέτηση του δημότη.

Προσδοκώ να πάψει ο δήμος , ο κάθε δήμος να είναι πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και επίλυσης εσωκομματικών διαφορών, να αποτελεί μέσο βολέματος τριτο-τεταρτοκλασάτων κομματικών στελεχών και εφαλτήριο για πολιτική ανέλιξη αλλά και μέσο εκτόνωσης του εγωκεντρισμού και τις αρχομανίας κάποιων συμπλεγματικών και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών του αλλά και αυτών που τον διαβαίνουν η εργάζονται μέσα στα όριά του.

Στη σημερινή εποχή και σε ένα δήμο που συνορεύει με την Αθήνα δεν έχει θέση ο τοπικισμός αλλά ο ορθολογισμός.

Ζητούμενο είναι αν οι δήμοι θα ασχοληθούν με τις επιπτώσεις που προκαλούν τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου  όπως η ανεργία , οικονομική δυσπραγία , η κάθε μορφής παραβατικότητας με κοινωνικές συνέπειες , το άθλιο σύστημα υγείας και η ανυπαρξία συστήματος κοινωνικής πρόνοιας , οι εξευτελιστικές συντάξεις που είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας , της διαφθοράς και της αδιαφορίας των κυβερνήσεων , η μοναξιά των συνανθρώπων μας στο διπλανό μας σπίτι και ένα σωρό άλλα που σχετίζονται άμεσα με την ανθρωπιά και την ποιότητα ζωής…… και δεν θα αυνανίζονται δημοσίως με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τις ¨αντιλόπες¨ της  Πάρου η βρομίζοντας τη πόλη με κουρελόπανα αναρτημένα στις κολόνες υποκρινόμενοι ότι προάγουν τον πολιτισμό…

Ελάχιστη σημασία μπροστά σε όλα αυτά έχει το που θα έχει την έδρα του ο δήμος η πως θα λέγεται.

Σήμερα εισρέουν άφθονες επιδοτήσεις κυρίως από την Ε.Ε. (που δεν ξέρω αν θα υπάρχουν  στο μέλλον) και οι δήμοι σπαταλούν χρήματα σε θεάματα και έργα εντυπωσιασμού αλλά αδιαφορούν π.χ. για τις λακκούβες στους δρόμους , το δικαίωμα των πεζών να περπατούν στα πεζοδρόμια , το δικαίωμα προσβασιμότητας των αναπήρων συνδημοτών τους και ένα σωρό άλλα μικρά που όλα μαζί όμως ανεβάζουν το επίπεδο διαβίωσης και το πολιτισμό μας.

Γι αυτό εμένα το δημότη Σταύρο Γιαλαμά ελάχιστα με ενδιαφέρει η συνένωση, με ενδιαφέρει όμως τα μέγιστα η οργάνωση του δήμου είτε αυτός παραμείνει όπως έχει , είτε συνενωθεί με άλλο γειτονικό δήμο ώστε να αποτελεί υπηρέτη του πολίτη – δημότη με αποτελεσματικές υπηρεσίες που να αναπληρώνουν τα ελλείμματα της κεντρικής κρατικής εξουσίας .

Με την ευκαιρία θέλω να σε συγχαρώ για τη δουλειά που κάνεις στο Φ.Ο.Υ. και την αισθητική  της νέας ιστοσελίδας του .

3 Σχόλια

Filed under Τα σχόλια μου, Υμηττός

3 responses to “«Καποδίστριας 2» και Δήμος Υμηττού

  1. Μετά την πρόσκληση του Δημάρχου για Δημόσια Διαβούλευση με θέμα τις συνενώσεις των Δήμων. Το Δ.Σ. του Φ.Ο.Υ. συνεδρίασε στις 15/9 και αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει και να εκφράσει την θέση ο Υμηττός να μην συνενωθεί. καλούμε τα μέλη και τους φίλους να συμμετέχουν στην συνάντηση και να εκφράσουμε την θέση να μείνει ο Υμηττός Δήμος. Οχι στην συνένωση.

  2. Στις 19/9 έγινε στο Δημαρχείο Δημόσια Διαβούλευση με θέμα τον Καποδίστρια 2. Μπορείς να ενημερωθείς από το blog όπου υπάρχουν αρκετά.
    Σε χαιρετώ

  3. Το σχέδιο «Καλλικράτης» όπως το έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: http://sgial.pblogs.gr/2010/04/neos-dhmos-dafnhs-ymhttoy-me-edra-th-dafnh.html

Σχολιάστε