Συμβαίνουν αλλού…

Ατίμασαν την κατσίκα και πρέπει να την παντρευτούν
Ατίμασαν την κατσίκα και πρέπει να την παντρευτούν
Δύο νεαροί από τη Μοζαμβίκη που συνελήφθησαν για κτηνοβασία, έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ χειρότερο από την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου, καθώς ο ιδιοκτήτης του ζώου, μίας κατσίκας, ζητεί την αποκατάστασή της μέσω της σύναψης παραδοσιακού γάμου.

 Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από την αστυνομία, κοντά σε ένα χωριό στην κεντρική Μοζαμβίκη.

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας ότι οι δύο άνδρες βίασαν το ζώο.

Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι θα διωχθούν σίγουρα για απόπειρα κλοπής του ζώου, καθώς το είχαν πάρει από τον ιδιοκτήτη του, αλλά αυτό είναι το λιγότερο από τα προβλήματά τους: ο ιδιοκτήτης της κατσίκας απαιτεί τώρα να του καταβάλουν την «λόμπολα», την προίκα που σύμφωνα με την παράδοση ο γαμπρός πρέπει να καταβάλει στους γονείς της νύφης πριν τον γάμο. (Από το ¨Έθνος¨)

Τον Έλληνα πολίτη  ποιός πολιτικός θα τον  αποζημιώσει και θα τον αποκαταστήσει;

Αν κάποιος πει ότι η μείωση μισθών αφορά μόνο το δημόσιο θα πρέπει να είναι πολύ αφελής, στην επόμενη διαπραγμάτευση για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων θα είναι κυρίαρχη απαίτηση και οδηγός με το μπαμπούλα της ανεργίας να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι των εργαζομένων μαζί με άλλα μέτρα όπως η απελευθέρωση των απολύσεων , ωράρια κλπ.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες πλήρωσαν λέει η τελευταία έρευνα του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας «φακελάκι» ή «γρηγορόσημο» τη χρονιά που πέρασε, για να εξυπηρετηθούν σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα έφτασε τα 787 εκατομμύρια ευρώ το 2009, ποσό αυξημένο κατά 39 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2008. Τώρα με τη μείωση των μισθών εκτός των άλλων θα αυξηθεί και το μπαξίσι με τον εκβιασμό που θα καλύψει αυτή τη μείωση εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων.
Κανένα μέτρο για τη προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξης της οικονομίας, αντίθετα με τη νέα αλλαγή για μια ακόμα φορά του φορολογικού καθεστώτος θα αποτρέψει και τους ρομαντικούς Έλληνες η φιλέλληνες που θα ήθελαν να επενδύσουν εδώ για να δημιουργήουν νέες θέσεις εργασίας.

Σχολιάστε

Filed under Μου ΄ρθε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s