Παιδεραστής και δολοφόνος αλλά … Άγιος και μάλιστα θαυματουργός!

Μια φορά κι έναν καιρό, κάποιος χώθηκε σε μια σπηλιά για να ασκητεύσει. Νήστευε και προσευχόταν για πολλά χρόνια. Κάποτε μια πόρνη πήγε και τον βρήκε για να τον βάλει σε πειρασμό, πηδήσασα επάνω εις αυτόν αδιάντροπα, τον επαρακίνει εις ασέλγειαν. Αυτός όμως αντιστάθηκε και δεν υπέκυψε.
Με τα χρόνια απέκτησε φήμη σεβάσμιου και ευλογημένου ασκητή που η πίστη του έκανε θαύματα. Κάποιος, του πήγε την άρρωστη κορούλα του για να τη θεραπεύσει. Ο ασκητής προσευχήθηκε και το θαύμα έγινε. Ο πατέρας φοβούμενος μήπως ξαναρρωστήσει η κόρη του, την άφησε για μερικές μέρες στη σπηλιά του ασκητή, μαζί με τον αδελφό της για να έχει παρέα. Ο ασκητής ένα βράδυ βίασε το κοριτσάκι. Ναι, το βίασε. Φοβούμενος μήπως μαθευτεί το τι έκανε, σκοτώνει το κοριτσάκι αλλά και τον αδελφό της, ώστε να μην υπάρχουν μάρτυρες και πετά τα πτώματά τους σ ένα ποτάμι.
Μετανοημένος και βασανιζόμενος από τις τύψεις, ανοίγει ένα λάκκο, μπαίνει μέσα και μένει εκεί προσευχόμενος να τον σκοτώσει ο Θεός. Ασυνήθιστη ανομβρία πλήττει την περιοχή και ο επίσκοπος λέει πως (όπως του αποκάλυψε ο Θεός…) αν δεν προσευχηθεί ο μετανοημένος ασκητής, βροχή δεν πρόκειται να πέσει. Ο ασκητής προσευχήθηκε και αμέσως έβρεξε.

Η Εκκλησία τιμά και εορτάζει τον άγιο Ιάκωβο τον ασκητή (βιαστή και παιδοκτόνο) στις 28 Ιανουαρίου.

Το ηθικό δίδαγμα, όπως λέγαμε παλιά στο σχολείο, κατά την Εκκλησία, είναι πως η απελπισία είναι χειρότερο αμάρτημα και από το βιασμό και από το φόνο. Ο μετανοημένος δεν πρέπει να απελπίζεται. Αν μετανοήσεις, ό,τι κι αν έχεις κάνει, ο Θεός συγχωρεί.
Η τεκμηρίωση της αγιοποίησης ενός μετανοημένου μεν, βιαστή ανηλίκου και δολοφόνου δύο παιδιών δε, εδώ.

Καταπληκτική ιστορία, με πολλαπλά ηθικά διδάγματα:
  • όταν στείλεις τα παιδιά σου, σε έναν ασκητή, σε ένα μοναστήρι, στον παπά της γειτονιάς, κλπ, άνθρωποι είναι κι αυτοί, μπορεί να στα βιάσουν, να στα σκοτώσουν, κι εσύ δεν πρέπει να τους κρίνεις, γιατί μπορεί να αποδειχθούν μέχρι και άγιοι…
  • ούτε υπάρχει ανάγκη να καταφυγεις στην αστυνομία, ποιός την χέζει την αστυνομία και τους νόμους, εάν ο παιδοκτόνος παιδεραστής άνθρωπος του Θεού δεν μετανοιώσει ειλικρινά, θα καταδικαστεί από τον Θεό.
  • ποιά μόλυνση και μαλακίες, αρκεί ένας μαλάκας ασκητής να απελπιστεί, και ο πλανήτης θα ερημοποιηθεί όλος, μέχρι να μετανοιώσει αυτός που απελπίστηκε!!! Ποιός τους χέζει όλους τους άλλους που υπέφεραν από την λειψυδρία, το πρόβλημα του Θεού ήταν πως ο ασκητής δεν είχε ελπίδα να κριθεί με επιείκια μετά τον βιασμό και την παιδοκτονία.
  • υποθέτω πως ο πατέρας των παιδιών, πρέπει να στενοχωρέθηκε τόσο πολύ που ο άγιος είχε τύψεις γι αυτό που έκανε, που αυτοκτόνησε από τις ενοχές του, που το πουτανάκι η κόρη του έβαλε σε πειρασμό αυτόν τον άγιο άνθρωπο. Μέχρι να αυτοκτονήσει, θα ξύρισε και το μουστάκι του.

Πρόσεξε αγαπητέ αναγνώστη το καταπληκτικό συμπέρασμα – δίδαγμα που ήθελε να βγάλουμε η ΟΟΔΕ*:

Ο Θεός δεν βλέπει τα πλάσματά του, όπως ο άνθρωπος, από το φαινόμενο, αλλά από την καρδιά. Και με τις επιλογές του, ρίχνει ηχηρά χαστούκια στον καθωσπρεπισμό και τον ευσεβισμό μας. Καθώς λοιπόν διανύουμε τον τρίτο μήνα αποκαλύψεων σκανδάλων, για πρόσωπα της Εκκλησίας, και καθώς πολλοί μιλούν για «κάθαρση», είπαμε να βάλουμε αυτό το άρθρο, για έναν άνθρωπο, που αν ζούσε σήμερα, οι δημοσιογράφοι θα τον είχαν διαλύσει κυριολεκτικά. Κι όμως, αυτόν τον άνθρωπο, ο Θεός τον θεώρησε και τον αναγνώρισε και τον απεκάλυψε ως έναν από τους αγίους Του!

Που σημαίνει:  Μην τα βάζετε με τους παπάδες και το ιερατείο, ό,τι κι αν έχουν κάνει, διοτι κάποια στιγμή ο Θεός μπορεί να τους αποκαλύψει ως κάποιους εκ των Αγίων Του!

*Στην ΟΟΔΕ δεν γράφουν τίποτα πυροβολημένοι άσχετοι θρησκόληπτοι, αλλά ιερείς και θεολόγοι.
Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Για κλάματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s