Ιμάμ Μπαϊλντι

Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
4 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια
3/4 του κιλού ντομάτες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε από τη μια μεριά κάθε μελιτζάνα και την χαράζουμε στο ξεφλουδισμένο μέρος ώστε να γίνει ένα βαθύ άνοιγμα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε μαϊντανό, σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι, και το κρεμμύδι και γεμίζουμε με το μίγμα το άνοιγμα της κάθε μελιτζάνας αφού τις έχουμε βάλει σε ένα γιουβέτσι , ότι περισσέψει από τη γέμιση το βάζουμε από πάνω τους και ρίχνουμε από πάνω το λάδι και τις ντομάτες.
Σκεπάζουμε το γιουβέτσι και το βάζουμε σε μέτριο φούρνο (175 βαθμούς κελσίου) για 1 ½ ώρα και κατά διαστήματα το ανοίγουμε και με ένα κουτάλι το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.
Τρώγεται κρύο η και παγωμένο.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Οι γεύσεις μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s