Γιουβαρλάκια

Υλικά:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σαν ρύζι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 αυγό καλοχτυπημένο
4 κουταλιές της σούπας  κουάκερ
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο αν θέλετε

—–
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Το χυμό από μισό λεμόνι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι

Εκτέλεση:
Κάνετε τον κιμά, το κρεμμυδάκι, το gouvarlakiaρύζι, το κουάκερ, το αυγό με το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο ένα μίγμα και πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος ελάχιστα μεγαλύτερο από ένα καρύδι.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, το χυμό ντομάτας, το λάδι, το χυμό από λεμόνι και τη κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και τα βάζετε να βράσουν.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν βάζετε μέσα τα μπαλάκια που φτιάξατε πριν και τα αφήνεται να σιγοβράσουν (1/2 ώρα θέλουν περίπου).
Αν θέλετε να φτιάξετε μια σάλτσα για επικάλυψη κατά το σερβίρισμα λιώστε στο μπλέντερ 2-3 ψημένα γιουβαρλάκια με το ζουμί που θα περισσέψει στη κατσαρόλα.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Οι γεύσεις μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s