Εξωφρενικό

Ποιός να το περίμενε… κι όμως απ’ό,τι φαίνεται τόσο ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός όσο και το περιφερικό νευρικό σύστημα μπορεί να είναι στόχος των hacker στα χρόνια που μας έρχονται. Κι αυτό γιατί οι προσθετικές συσκευές με δυνατότητα ρύθμισης απ’το εξωτερικό (κυρίως wireless) γίνονται όλο και περισσότερες. Αντιθέτως εκείνες που χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες δομές του νευρικού συστήματος ίσως να είναι πιο ανθεκτικές. Όσο κι αν σας ακουστεί εξωπραγματικό, η πρώτη νευροεπίθεση έχει γίνει ήδη. Δεν έχει ούτε 2 χρόνια από τότε που κυριολεκτικά ασυνείδητοι τύποι χάκαραν ένα portal που επισκέπτονται ασθενείς που πάσχουν από επιληψία.

Το πρώτο θύμα ήταν η RyAnne Fultz, που βρέθηκε μπροστά σ’ένα παράθυρο με μοτίβα που της προκάλεσαν μια επιληπτική κρίση. Καλά που ήταν παρόν κι ο ενδεκάχρονος γιός της και έκλεισε τον φυλλομετρητή.

Επικίνδυνα χρόνια έρχονται… είναι επιτακτική ανάγκη οι μηχανικοί να προνοήσουν για τον ασφαλή σχεδιασμό των συσκευών ώστε να μην φέρουν σε κίνδυνο κανέναν ασθενή/χρήστη.

από τον Ελέυθερο Νευρώνα

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under υγεία, Περί υγείας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s