Χταπόδι

  • 1½ κιλό η και λίγο μεγαλύτερο χταπόδι καλά παραγουλιασμένο
  • 2 φλυτζάνια κόκκινο κρασί (ημίγλυκο κατά προτίμηση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες η λιωμένες στο μπλέντερ
  • αλάτι και πιπέρι

Πλένεις το χταπόδι
Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Στη συνέχεια ρίχνεις το χταπόδι και ανακατεύεις καλά για λίγο.
Ύστερα σβήνεις με το κρασί χύνοντάς το λίγο – λίγο.
Ρίχνεις και τις ντομάτες στην κατσαρόλα και στη συνέχεια αλατοπιπερώνεις.
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει προσθέτοντας 1 ποτήρι νερό , θέλει περίπου 1 ώρα και 1/4 με 1 ώρα και 1/2 περίπου από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει  και όταν μαλακώσει το βγάζεις από τη φωτιά και το κόβεις σε κομμάτια , εν το μεταξύ με ένα πιρούνι και με το μαχαίρι τσιμπολογάς για να παρακολουθήσεις τη πορεία του ψησίματος … 😉
Μπορείς μετά να το κάνεις με ρύζι η μακαρονάκι   σε αναλογία 1ποτήρι ρύζι τύπου μπάρμπα Μπεν η κοφτό μακαρονάκι προς 3 ποτήρια υγρό (νερό  μαζί με τη σάλτσα) που σιγοβράζει και 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτεις και τα κομμάτια από το ψημένο  χταπόδι.
Είναι και απολύτως νηστίσιμο για τους ευσεβείς χριστιανούς.

Για τους άσχετους αν το χταπόδι δεν έχει παραγουλιαστεί δεν τρώγεται , αν δεν είναι παραγουλιασμένο το βαράτε πάνω σε ένα μάρμαρο με μίσος μέχρι να αρχίσει να φωνάζει φτάνει ρε μη βαράς άλλο.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Οι γεύσεις μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s