Ο χαλβάς

Τα υλικά:
1 φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη η 2/3 ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
ξύσμα φλούδας 1/2 πορτοκαλιού
λίγα γαρίφαλα ακοπάνιστα
κανέλα για πασπάλισμα στο σερβίρισμα
παρασκευή:
Βάζουμε το βούτυρο η τη μαργαρίνη η το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα Νο 26 σε σιγανή φωτιά και μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσοροδίσει.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το ξύσμα της φλούδας πορτοκαλιού και τα ακοπάνιστα γαρίφαλα και προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη ανακατεύοντας , το αφήνουμε να βράσει 5 περίπου λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι που την έχουμε ξαναβάλει σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας και όση από τα άλλα φλιτζάνια ζάχαρης θέλουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη που προσθέσαμε και πήξει το μείγμα.
Αν θέλουμε ρίχνουμε σε αυτό το σημείο και σταφίδες αφού τις έχουμε πλύνει καλά.
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 3-4 λεπτά. Ο χαλβάς έγινε !
Μετά τον αφήνουμε να κρυώσει μόνος του , μερικοί τον στριμώχνουν σε μία φόρμα κέικ για να έχει καλουπωμένη εμφάνιση , εγώ όμως τον προτιμώ ελεύθερο , ζωντανό , πασπαλισμένο με κανέλα από πάνω.
Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Γλυκός πειρασμός , νόστιμος και εύκολος στη κατασκευή …
Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Οι γεύσεις μας

One response to “Ο χαλβάς

  1. ΧΑΡΑ

    Χάδι στην γεύση, αλλά ο σκοπός είναι να μας τον φτιάξεις κιόλας, άλλη γεύση θα έχει άμα είναι από σένα 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s