Άστρα , Ζώδια και καζαμίας

Ανήσυχο πλάσμα ο άνθρωπος. Ανήσυχο και αχάριστο. Δε σου φτάνει ρε όρνιο που γεννήθηκες αν και καθαρά μεταξύ μας, σιγά το κατόρθωμα έχεις και την αξίωση να θέλεις να ξέρεις και τι θα σου συμβεί αύριο; Και άντε και το έμαθες, τι κατάλαβες; Και άντε και σου λεω ότι αύριο θα σου σκάσει μετεωρίτης στο κεφάλι και θα σου κάνει ότι οι Εβραίοι στην Ιεριχώ. Θα κάνεις τον Bruce Willis και θα πας να τον ανατινάξεις; Καλά τα έλεγαν οι γραφές ‘μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι’ αλλά που να σκαμπάσεις εσύ από θεόπνευστα κείμενα και άλλες τέτοιες βαριές κουλτούρες;

Παλιότερα τουλάχιστον το ανθρώπινο είδος είχε λογικές ανησυχίες. Καθημερινά προβλήματα. ‘Θα τον φαω το δεινόσαυρο ή θα με φάει;’, ‘θα βρέξει να φυτρώσει το σιτάρι ή θα φαμε λάσπη;’ (η οποία λάσπη, μπορεί να μην παχαίνει, αλλά δεν χορταίνει κιόλας) ‘θα σκάσει μύτη ο Τζέγκινς Χαν με τους Μογγόλους και θα μας κάνουν ίσιωμα;’. Αυτές τις απορίες να τις καταλάβω. Αλλά όχι και τα του τύπου ‘Θα μου κάτσει η Μαριγούλα;’, ‘θα έρθει ο Beckham στο Θρύλο;’, ‘θα είναι καλά στο Venue σήμερα ή να πάω στο Mao;’ και όλα αυτά τα νερόβραστα.
Τέλος πάντων, επειδή αυτές τις μέρες είμαι στις καλές μου αποφάσισα να δώσω και φέτος τα φώτα μου στο πτωχό αναγνωστικό κοινό έτσι ώστε να γνωρίζετε τουλάχιστον τα κακά που θα σας βρουν και φέτος. Παρότι η παράθεση των προβλέψεων γίνεται στο ωροσκόπιο που όλοι γνωρίζουμε, ο τρόπος με τον οποίο οι προβλέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν απέχει πολύ από αυτόν που γνωρίζετε (ο κλασικός τεμπέλης, ξάπλα στην αιώρα, με ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι, βράδυ στην ταράτσα, να κοιτάζει τ’ άστρα και τα Corsa). Φέτος οι προβλέψεις πραγματοποιήθηκαν με έναν πρωτοποριακό, αμαγαλματικό τρόπο ο οποίος συνδυάζει:
Tην σπλαχνομαντεία: ξεκοιλιάζουμε έναν ζωντανό οργανισμό και μελετάμε τα σπλάχνα του. Αυτό το σκέλος των προβλέψεων πραγματοποιήθηκε φέτος το Πάσχα, ενώ τύλιγα το κοκορέτσι και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Προέβλεψα ότι θα σκάσω απ’ το φαΐ, πράγμα που όντως συνέβη.
Την ‘δια ψήφων μαντική’: χρησιμοποιούμε κυρίως ζάρια και με βάση τα αποτελέσματα της κάθε έδρας (του ζαριού, όχι του Καραϊσκάκη) προβαίνουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον. Με 6άρες, είσθε μέσα στη μόδα. Από την άλλη, με ασσόδυο κανείς ποτέ δεν γ*μησε. Αυτή την τεχνική την τελειοποιώ εδώ και πολλά χρόνια στο Λουτράκι και την Πάρνηθα, ενώ φέτος θα παρακολουθήσω και κάποια σεμινάρια στο Las Vegas. Στο Λουτράκι πέρυσι προέβλεψα με μεγάλη επιτυχία ότι θα χρειαστεί να πάρω λεωφορείο για να γυρίσω σπίτι, αφού έχασα το αυτοκίνητό μου στη ρουλέτα.
Την καπνομαντεία: ανάβουμε μία ορατή φωτιά και ανάλογα με τα σχήματα και την κατεύθυνση που παίρνει το ντουμάνι σας λέμε αν θα σας κάτσει το 6άρι στο lotto ανάποδα, να πιάσετε 9άρι να γουστέρνετε. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο φέτος το καλοκαίρι, και αφού πρώτα άναψα μία αρκετά ευδιάκριτη θέλω να πιστεύω φωτιά στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, κατάφερα να προβλέψω ότι του χρόνου όλη η περιοχή θα είναι γεμάτη εξοχικά και βίλες.
Οπότε, ακόμα και οι πλέον δύσπιστοι και αδαείς από εσάς δύνανται να κατανοήσουν ότι τα όσα θα σας αποκαλύψω για τις 365 μέρες (ναι, ακόμα τόσες είναι) του 2007 είναι λογικά, ρεαλιστικά, πραγματοποιήσιμα και βέβαια πολύ πιθανά να συμβούν σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σχολιάστε

Filed under Χαμογελάτε;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.