Μεταλλαγμένα και πολιτική

Αυτές τις μέρες έχω πάρει καμιά 100αριά email από στελέχη του Συνασπισμού που αφορούν μια δήλωση του πρώην καθηγητή γενετικής και νυν βουλευτή Κουράκη ότι τάχατες γίνεται πλύση εγκεφάλου στους μαθητές της Γ γυμνασίου μέσα από το βιβλίο της βιολογίας χωρίς όμως στη δήλωσή του να αντικρούει την επιχειρηματολογία του βιβλίου.
Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.
Ο Κουράκης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και θέματα όπως το περιβάλλον , τα βιολογικά προϊόντα , η κινητή τηλεφωνία , ο Ελαιώνας και διάφορα άλλα τέτοια προσφέρονται για σπέκουλα και ανέξοδη μπουρδολογία στην οποία χρόνια τώρα επιδίδεται ο Συνασπισμός.
Αν ήταν υπεύθυνος άνθρωπος και συνεπής στο καθήκον του θα ζήταγε μέσα από το θεσμικό του ρόλο ως βουλευτού ευθύνες για την ουσιαστική ανυπαρξία ελέγχων στη παραγωγή – επεξεργασία – διακίνηση των τροφίμων και δεν θα ασχολιόταν με το βιβλίο του σχολείου που λέει αλήθειες άσχετα αν σε κάποιους δεν αρέσουν και αν δεν έβγαζε άκρη θα πήγαινε στον εισαγγελέα την καταγγελία του όπως οι νόμοι ορίζουν και θα υπέβαλε παραίτηση από βουλευτής , μη παίρνει και τσάμπα μισθό ο ευαίσθητος αυτός επιστήμονας.
Αλλά μετά τη φασαρία για το βιβλίο ιστορίας είναι πρόσφορο το έδαφος για τζερτζελέ και δημιουργία εντυπώσεων για να μαζέψουν ψηφουλάκια.
Είναι και αστείο αν το σκεφτείς … τα πρώην μέλη του ΚΚΕ που μεταλλάχτηκαν σε Συνασπιστές να μιλάνε εναντίον των μεταλλαγμένων !!!!!
Οι γενικεύσεις δεν τιμούν κάποιον που προβάλεται σαν επιστήμονας και μάλιστα γενετιστής , τίποτα δεν είναι άσπρο – μαύρο.
Το θέμα της επικράτησης των μεταλλαγμένων (Γ.Τ.Ο.) έχει πολύ μεγάλες οικονομικές προεκτάσεις που ξεπερνούν τις δυνατότητες του κάθε έλληνα βουλευτή αφού φοβούνται οι παραδοσιακές εταιρίες σπόρων ότι ο έλεγχος της παραγωγής θα περάσει στα χέρια μονοπωλίων όπως η Monsanto που κατέχει ηγετική θέση στη παραγωγή σπόρων (στην Αμερική πάνω από το 90%)…. που βεβαίως είναι πραγματικά κακό για ευνόητους λόγους.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να επιρεάσει μια σελίδα ενός σχολικού  βιβλίου αυτά που γίνονται στο κόσμο όταν η γενετικά τροποποιημένη Σόγια και το καλαμπόκι αναλογούν, στο 83% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής.
Η παραγωγή Βαμβακιού , ελαιοκράμβης , παπάγιας , αναλογεί στο 17% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής με τάση να αυξηθεί και σε άλλα προϊόντα όπως τα δημητριακά , τις πατάτες και τα φρούτα στα οποία ακόμα είναι ασήμαντη έως ανύπαρκτη.
Και όταν από αυτά το 77% των Γ.Τ.Ο. καλλιεργούνται, με ανθεκτικότητα στα ζιζάνια , το 15% των Γ.Τ.Ο. καλλιεργούνται με ανθεκτικότητα στα έντομα και το 8% των Γ.Τ.Ο. καλλιεργούνται με μικτή ανθεκτικότητα στα ζιζάνια και στα έντομα που σημαίνει ότι το περιβάλλον και οι άνθρωποι προστατεύονται από ισχυρά δηλητήρια .
Αν έχουν στοιχεία ότι είναι καταστροφικά αντί να βαράνε το βιβλίο ας προσφύγουν στους διεθνής οργανισμούς και την ΕΕ μόνο που εκεί θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι λένε , κομματάκι δύσκολο απ΄ ότι φαίνεται.
Επίσης για αυτούς που δεν γνωρίζουν δεν είναι τόσο απλό να παράγεις μεταλλαγμένα , όλα τα κράτη έχουν δικλείδες ασφαλείας .
Μετά την υστερία για την επιβολή των λεγόμενων βιολογικών προϊόντων οι κατ΄ επάγγελμα ¨οικολόγοι¨ το έριξαν και στα μεταλλαγμένα , το γιατί ο κόσμος κατά 99,99% δεν αγοράζει βιολογικά δεν τους έχει προβληματίσει λες και μόνο αυτοί νοιάζονται για την υγεία αυτών που αγαπούν.
Προσωπικά προτιμώ να τρώω φρούτα και λαχανικά από τους παραδοσιακούς μανάβηδες και όχι σκουληκιασμένα η στιγματισμένα ανήθικα πανάκριβα ¨βιολογικά προϊόντα¨ πού δεν είμαστε και σίγουροι για τις συνθήκες παραγωγής τους αφού δεν λειτουργεί τίποτα από ελέγχους στην Ελλάδα σε αυτόν το τομέα.
Το βιβλίο λέει αλήθειες που χαλάνε τη ¨παραμύθα¨ των επαγγελματιών ¨οικολόγων¨ , ας μας αποδείξουν με στοιχεία τη βλαπτικότητα καθενός από αυτά και όχι με υστερικές κραυγές ,υποψίες και γενικεύσεις , μέχρι τότε εγώ προσωπικά θα τους θεωρώ γραφικούς και επικίνδυνους και για ένα ακόμα λόγο επειδή δρουν συνήθως εξωθεσμικά μέσα στη δημοκρατία.
.
Σχετικά:
Αν ξέρατε τι τρώτε…
Επικινδυνότητα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων

 

1 σχόλιο

Filed under Τα σχόλια μου

One response to “Μεταλλαγμένα και πολιτική

 1. Polimachos

  ANTI ALLON STELNO AYTO POY ESTEILA KAI STHN EKPOMPI RXS

  Για την εκπομπή της 29/11/07 …με αφορμή τα του Βιβλίου της Βιολογίας….

  Το όλο σκηνικό θα μπορούσε να έχει και κακοπροαίρετο (μάλλον) τίτλο : Πολιτική εξυπηρέτηση του Κουράκη.
  Τα κύρια ωστόσο ερωτήματα που αναδείχτηκαν ήταν τα εξής:
  * Η κριτική κατά του βιβλίου εκτονώθηκε στην φωτογραφία της ντομάτας αλλά αντί να προβάλλεται το αίτημα να μπεί αντί όλων η «βιολογική» ντομάτα …τελικά θα βγεί και η μεταλλαγμένη απο τις ερχόμενες εκδόσεις. Αλήθεια τόσο πρόχειρη ήταν η ματιά του βουλευτού που δεν πρόσεξε την ίδια φωτογραφία στο βιβλίο της Γ Λυκείου? Έσπευσε βέβαια να καλύψει το ζήτημα ο Κούλογλου με το σχόλιο»μα αυτό εκδόθηκε πριν 20 χρόνια». Γκάφα γιατί το θέμα ήταν το ίδιο και το βιβλίο ισχύει και κυκλοφορεί σήμερα!
  * Η εκπομπή φάνηκε -ίσως όχι σε όλους- για το «στήσιμο» των καλεσμένων (εκτός Κουράκη), μιας και δεν γνωρίζανε το περιεχόμενο των ρεπορτάζ και ετοίμαζαν εκείνη τη στιγμή την απάντησή τους. (εκτός βέβαια στο τα του βιβλίου που τους ήταν γνωστο το ρεπορτάζ).
  * Εξήρα ως τώρα την αντικειμενικότητα και την πληρότητα και εγκυρότητα των εκπομπών, όμως τόσο οι απαντήσεις της Καραγκούνη όσο και οι αιχμές/απαντήσεις του Παπαδάκη δείξαν (για όσους κατανοούν): α) Οι έχοντες γνώση της επιστημονικής βάσης των GMO δεν είχαν ρωτηθεί ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ, β) Απο το κάρφωμα παπαδάκη για την βασική αδυναμία του ρεπορτάζ (για την EFSA) και την αμηχανία στο αέρα του Κούλογλου, μου έγινε κατανοητό ότι είτε υπήρχε μια βασική παράλειψη της ενημέρωσης είτε υπηρχε προσανατολισμένη ενημέρωση. Αμφότερα προσβάλλουν τόσο την προσφορά του ΡΧΣ όσο και την δημοσιογραφία και τους στοιχειώδους κανόνες της ενημέρωσης. Με λύπησαν ιδιαίτερα για ένα πρόσθετο λόγο: εκτιμούσα ανέκαθεν την προσφορά του ΡΧΣ και γενικότερα την του Κούλογλου στην δημοσιογραφία.
  Άραγε στην σφήνα Παπαδάκη για τις άνομες υπηρεσίες βλαστικών κτλ υπήρχε υπονοούμενο για το ΡΧΣ η ήταν άσχετο?

  Τελικά ποιά μονοπώλια να προτιμήσουμε αν όχι αυτά των GMO? Εκείνα των φυτο φαρμακευτικών βιομηχανιών η εκείνα των λιπασμάτων. Μήπως αυτά των εμπλεκομένων στην τεράστια ανθούσα βιομηχανία των καρκινοφαρμάκων? Ξέρετε τι ισχύει στο ποδόσφαιρο : όσο περσότερο βρίζεις τον Παναθηναικό (ΓΜΟ) τόσο πριμοδοτείται ο Ολυμπιακός.
  Καλή σας βδομάδα
  Πολύμαχος Μ.
  *Εκείνο το τελευταίο ρεπορτάζ διαφήμιση του Εργαστηρίου τι το θέλατε? Επήλθε άραγε η φθορά της «εξουσίας» ήδη?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s