Ψυχή μου

Ψυχές. Γεμάτος ο κόσμος γύρω μας από ψυχές. Αν ρωτήσεις τον καθένα, θα σου πει ότι η δική του είναι μοναδική. Αν ρωτήσεις τον διπλανό του, θα έχει να σου πει πολλά …
Ψυχές, χαμένες ή όχι.
Ψυχές που θεώρησαν ότι είναι πιο σπουδαίες από κάποιες άλλες, ότι αξίζουν περισσότερο, ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα.
Ψυχές ηγέτες, που θεωρούν ότι μόνο αυτές έχουν την δύναμη και την γνώση, για να «σώσουν» τον κόσμο. Που προκειμένου ν’ ανέβουν και να πιάσουν την χίμαιρα, που κυνηγούν, δεν υπολογίζουν τίποτε στον δρόμο τους.
Ψυχές υπεροπτικές, υπέρ πάντων ο εαυτός τους. Δεν διστάζουν να «πατήσουν» άλλες ψυχές, αν αυτό θα τις κάνει να νοιώσουν καλύτερα. Αν έτσι, βγουν αυτές μπροστά και οι άλλες μείνουν από πίσω, θα νοιώσουν ότι ψηλώνουν, ότι ξεχωρίζουν. Όχι όμως γιατί το αξίζουν, αλλά γιατί μπορούν κι επιβάλλονται.
Ψυχές κυνηγημένες, από τον ίδιο τους τον ίσκιο. Χωρίς πρωτοβουλία, που έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι και κάθε δυσκολία, να την θεωρούν βουνό.
Ψυχές ρεμάλια, που όσα πάνε κι όσα έρθουν, κάνουν ακριβώς το ίδιο, χωρίς την παραμικρή διαφορά. Πάντα πιστεύουν ότι θα βρεθεί μια λύση, συνήθως από τους άλλους, αλλά παράλληλα θα βολευτούν κι αυτές.
Ψυχές τεμπέλικες, που τα θέλουν όλα έτοιμα, χωρίς να δώσουν, χωρίς να κοπιάσουν, που θεωρούν ότι η ζωή τους χρωστάει και άρα έχουν μόνο να λαμβάνουν, χωρίς να έχουν την παραμικρή υποχρέωση ανταπόδοσης, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν νοιώθουν αυτή την ανάγκη.
Ψυχές αυτοκαταστροφικές, εδώ νομίζω ότι είναι μίγμα και κρύβουν πολλά. Ευαίσθητες, που δεν μπόρεσαν να βρουν κώδικες επικοινωνίας, με τις άλλες, αλλά δεν ήταν τόσο γυμνές για να περάσουν απαρατήρητες και ζητάνε διεξόδους, σε κόσμους άλλους, πλασματικούς.
Ψυχές, ψυχούλες. Αυτές που όλοι θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας. Ψυχές, που χαίρονται με την χαρά σου. Ψυχές, που σε κοιτάνε στα μάτια και θέλουν να προλάβουν κάθε επιθυμία σου. Ψυχές, που αν κάνουν κάτι για σένα, η ευχαρίστηση είναι όλη δική τους. Ψυχές, που το δικό σου χαμόγελο, τις κάνει να πετάνε. Ψυχές που έχουν αισθήματα και νοιάζονται για την ψυχή σου, που νοιάζονται για σένα, που η χαρά σου, είναι χαρά τους και ο πόνος σου, διπλός πόνος γι’ αυτές.
Ψυχές μοναδικές, ψυχές αληθινές, αλλά τόσο σπάνιες. Γι’ αυτό όταν τις συναντάται, παρακαλώ μην τις πατάτε, αφήστε της ν’ ανθίσουν, μόνο καλό μπορούν να κάνουν κι αν δεν τις καταλαβαίνεται, δεν πειράζει, είναι οι μόνες που μας δίνουν ελπίδα.
της Χαράς
Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Χωρίς κατηγορία

One response to “Ψυχή μου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s