Νεποτισμός

Νεποτισμός είναι η οικογενειοκρατία, η οποία εκδηλώνεται με την παραχώρηση θέσεων και αξιωμάτων σε συγγενείς και φίλους. Είναι η εκμετάλλευση από κάποιον του αξιώματος ή της θέσης που κατέχει, για να προωθήσει συγγενικά ή άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του σε θέσεις κι αξιώματα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.
Χαρακτηριστικά δείγματα ο Βενιζέλος (ο Μητσοτάκης ανηψούδι του είναι) ο Παπανδρέου , ο Καραμανλής , ο Αλαβάνος που φόρτωσαν στην Ελλάδα τα παιδιά τους , τα εγγόνια , τα ανίψια ,τις γκόμενες και τους κερατάδες συζύγους , κουμπάρους , κ.α.

Για την ιστορία παλιότερη οικογένεια στη Βουλή είναι απ΄ ότι φαίνεται αυτή του Βαρβιτσιώτη που από το 1843 από τότε δηλαδή που έγινε η πρώτη εθνοσυνέλευση δεν έχει λείψει από καμία Βουλή.
Υπήρχαν και άλλοι απόγονοι ενδόξων πρωταγωνιστών του 21 που μετά τη χούντα και την έλευση των νέων φεουδαρχών του ¨σοσιαλισμού¨ τους χάσαμε ( Ζαΐμης , Φωτήλας κ.α.) .

Αδελφάκι της φεουδαρχίας ο αμοραλισμός , δικό μας είναι το κράτος ότι θέλουμε κάνουμε .
Πολιτικός αμοραλισμός, με δηλώσεις και πράξεις που μόνο αγανάκτηση και θυμηδία προκαλούν. Οικονομικός αμοραλισμός, με ληστρικές ενέργειες κατά της δημόσιας περιουσίας, υφαρπαγή και χωρίς προηγούμενο κλοπή των οικονομιών του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο. Κοινωνικός αμοραλισμός, με σκάνδαλα πελωρίων ηθικών διαστάσεων .

Θα μου πείτε όλοι τους διεφθαρμένοι είναι ; Όχι βέβαια αλλά κουβαλάνε τη νοοτροπία του φεουδάρχη.
Τη βασιλεία την καταργήσαμε μήπως είναι καιρός να καταργήσουμε και αυτούς που έκαναν το κράτος φέουδό τους.
Από τους πολιτικούς αρχηγούς δυστυχώς δεν μπορούμε να απαλλαγούμε αλλά από τους υπόλοιπους ; και να μην ξεχνάμε τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους.

 

Σχολιάστε

Filed under Τα σχόλια μου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.