Αν-επίκαιρα ποιήματα

Τη γνώρισα στο φόρουμ μιας ιστοσελίδας με το όνομα ¨sofiakol¨ και έδειχνε ξεχωριστή , ήξερα ότι αντιπροσώπευε την δύναμη της θέλησης η ακόμα καλύτερα τη θέληση της δύναμης, σήμερα την έμαθα και σαν ποιήτρια και νιώθω την ανάγκη να σας την παρουσιάσω .

Τα ¨Αν-επίκαιρα ποιήματα¨ είναι το πρώτο βιβλίο της Σοφίας Κολοτούρου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ¨τυποθήτω¨ , μια ποιητική συλλογή έκπληξη, αφού στους στίχους της Σοφίας συναντά κανείς εξαιρετική αίσθηση του μέτρου και ευφάνταστες νότες ομοιοκαταληξίας, μία συλλογή ποιημάτων που παίζει με την καθημερινότητα και με επίκαιρα γεγονότα, που μιλά για τα βασικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου με ένα τρόπο μοναδικό που γοητεύει τον αναγνώστη.

Τα περιεχόμενα της συλλογής:
Γραπτό μήνυμα μιας κουφής || Ανεπίκαιρα: Ανομήματα, Ημεδαπός εξόριστος, Μικρές αναπηρίες, Το εκκρεμές της κοινής γνώμης, Κρυπτοκτονία, Άμβλυνση συναισθημάτων, Διακοπές 2002, Ο Σταυρός της μοναξιάς, Ρωγμές στη συνοχή του κόσμου, Μνήμη και λήθη, Αμνήμων μετεωρισμός, Παρατηρώντας το fractal του σύμπαντος, Τα φαντάσματα των φίλων, In memoriam, Χειραψία πάνω από την άβυσσο – Με τον Ηλία Λάγιο || Επικαιρικά: Ο Δαβίδ στη Θεωρία του Χάους, Καλοκαίρι 2003, Εφήμερα, Ο άξονας του καλού, του κακού και του άσχημου, Ιούλιος 2004 στη χώρα του αναβράζοντος δισκίου: Δεθελοντισμός παρά θιν’ αλός, Ιστορίες καουμπόηδων, Παρίσι – Νέα Ορλεάνη – Τέξας, Εορταστικό πνεύμα στο Athens City Link – 2006, Put the telecontrol down, slowly, Νέα οικονο-μαχία || Πρώτες δημοσιεύσεις

Η Σοφία Κολοτούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικεύτηκε στην Κυτταρολογία. Συμμετείχε σε συλλογικές εκδόσεις ποίησης, όπως στην ανθολογία «Συνθέσεις», που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και περιελάμβανε ποιητές που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο, καθώς και σε άλλες ανθολογίες που προέκυψαν μετά από διαγωνισμούς ποίησης. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά: «Μανδραγόρας», «Αντί», «Γαλέρα», «Πνευματική Ζωή», «Δόντι» και στην εφημερίδα «Νέα Προοπτική», καθώς και στο Internet.

Το βιβλίο της θα το βρεις σίγουρα στο Βιβλιοπωλείο Gutenberg, Διδότου 37, Αθήνα, τηλ. 2103642003 και είναι πολύ ωραίο δώρο τώρα που έρχονται γιορτές

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αν-επίκαιρα ποιήματα

Filed under Πολιτισμός

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.