Μελομακάρονα

ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζανιού κονιάκ
7-8 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε μαζί τα 4 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και τη σόδα . Προσθέστε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών στο μείγμα με το λάδι και ανακατέψτε καλά. Ξεχωρίστε μικρές ποσότητες (μεγέθους αυγού) από τη ζύμη που θα προκύψει και δώστε τους μακρόστενο σχήμα. Τοποθετήστε τα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Βράστε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Περιχύστε με αυτό τα μελομακάρονα. Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το σιρόπι και τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα. Πασπαλίστε από πάνω τους κομματιασμένα καρύδια και κανέλλα. Γίνονται περίπου 40 κομμάτια.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Οι γεύσεις μας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.