Μετα την Αλβανία

66 χρόνια πέρασαν από την άρνηση μας να υποταγούμε σε μία άλλη χώρα.
Τι έμεινε από τότε ;

μόνο οι νεκροί που άφησαν τα κόκαλά τους στα βουνά της Αλβανίας και τα τραύματα από τον εμφύλιο για το ποιος θα προσδέσει τη χώρα στην Δύση η στη Σοβιετική ένωση.

Εθνική ανεξαρτησία να σου πετύχει !!!

Αα και οι εθνοκάπηλοι που σήμερα θα εκφωνούν λόγους για την εθνική ανεξαρτησία και την λεβεντιά μας.

Οι ίδιοι που σε διάφορες αποχρώσεις πράσινοι – μπλε υπέταξαν τη χώρα στα ξένα οικονομικά συμφέροντα.

Αυτοί που όταν χρειάστηκε να υπερασπίσουν το Ελληνικό έδαφος αντί να πολεμήσουν με τα όπλα που αγόραζαν λυγίζοντας την εθνική οικονομία προσέφυγαν σαν κότες κάτω από την ομπρέλα αυτού που έβριζε ο ιδρυτής του κόμματος του τότε πρωθυπουργού και έφτασε μέσα στη βουλή να πει ευχαριστώ τους Αμερικανούς !!!

Αυτοί που εκποίησαν και εκποιούν την κρατική περιουσία αντί να τη διαφυλάξουν λες και ήταν – είναι ιδιοκτησία τους.

Αυτοί που διέλυσαν το κράτος και που σε λίγο θα αναθέσουν και τη φύλαξη των φυλάκων μας σε μισθοφόρους σεκιουριτάδες ξένων συμφερόντων.

Αυτοί που καταδικάζουν την πλειοψηφία των συνταξιούχων σε συντάξεις πείνας , αλλά οι ίδιοι παραμονές της εθνικής επετείου έφεραν νόμο για να παίρνουν σύνταξη οι ίδιοι και οι κομματάρχες τους στους δήμους χωρίς να δουλέψουν ενώ τα κορόιδα που τους πληρώνουν θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 80 , όλα στο πλαίσιο της ¨ισονομίας και ισοπολιτείας ¨ που επιβάλει το σύνταγμα και η ηθική.

Τσάμπα η θυσία τόσων ανθρώπων , θα έτριζαν τα κόκαλά τους αν μπορούσαν να δουν γιατί πολέμησαν.

Ευτυχώς θα γίνει όπως και κάθε χρόνο η παρέλαση από παιδιά που δεν ξέρουν στη πλειοψηφία τους γιατί παρελαύνουν, αλλά τουλάχιστον με τα νιάτα και την ομορφιά τους θα σκορπίσουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σίγουρα θα είναι καλύτεροι από τη δική μας τη γενιά , τη γενιά της παραμύθας και των φανταστικών αγώνων για το βόλεμα αυτών που πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

Δεν μπορεί να γίνουν χειρότεροι.

Ας το ελπίσουμε ….

Ακόμα και αν είναι ψευδαίσθηση θα είναι καλύτερα να ζεις με αυτή , μήπως περιμένουμε τίποτα από αυτούς που χρόνια τώρα ανακυκλώνονται στην εξουσία και έχουν κάνει την ενασχόληση με τα κοινά από κοινωνική προσφορά προσοδοφόρο επάγγελμα;

Αφιερωμένο
στον θείο μου τον Μιχάλη που σκοτώθηκε στην Αλβανία νομίζοντας ότι πολεμά για την Ελλάδα ….


Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ιστορικά, Τα σχόλια μου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.