Σουτζουκάκια

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
4-5 φέτες ψωμιού μπαγιάτικο η 10 κουταλιές της σούπας γεμάτες κουάκερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι και λίγο πιπέρι
1 κουταλάκι κοφτό κύμινο τριμμένο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
½ ποτηράκι κρασί
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ κιλό ντομάτες
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε (η απλα στο μίγμα του κιμά ρίχνουμε το κουάκερ) το προσθέτουμε στο κιμά μαζί με το αλατοπίπερο , το αυγό , το κύμινο και το σκόρδο , τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ζημώνουμε καλά .
Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια αφού τα έχουμε πλάσει σε 20 μικρά μπαλάκια μέσα στο ελαιόλαδο και όταν τελειώσει το τηγάνισμα τα βάζουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το λάδι του τηγανιού στο οποίο έχουμε ρίξει το κρασί και το έχουμε αφήσει να βράσει 2-3 λεπτά .
Μέσα στη κατσαρόλα ρίχνουμε και τη λιωμένη στο μπλέντερ ντομάτα με λίγο αλατάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά.
Αν τα συνοδέψουμε στο πιάτο και με ζυμαρικό ( πέννες ) όπως εγώ που τα έφαγα πριν λίγο …..
Άντε και καλή μας χώνεψη .
.
Σύνθεση τροφίμου: Σουτζουκάκια ψητά (από κιμά μόσχου)

SGIAL

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Οι γεύσεις μας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.