Χοσάφι

500 γραμ. γλυκα ξερα δαμάσκηνα
100γραμ. ξυνά ξερά δαμάσκηνα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζαχαρη
3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 πορτοκάλι χωρίς κουκούτσια κομμένο στα οκτώ
100 γραμ. ξερά βερίκοκοκκα
100 γραμ. ξανθιές σταφίδες
1 κουταλιά κανέλλα
5 γαρύφαλα
3 κουταλιές της σούπας μπράντυ
φλούδα λεμονιού
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα μουσκεύουμε στο νερό 2 ώρες.
Βράζουμε τα υπόλοιπα υλικά και προς το τέλος προσθέτουμε τα μουσκεμένα δαμάσκηνα.
Τα αφήνουμε να βράσουν αλλά 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το χοσάφι κρύο.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Οι γεύσεις μας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.